Diensten


Perfectionism IT levert adviesdiensten (consultancy) op het gebied van informatiebeveiliging, infrastructuur architectuur en integratie, op zowel strategisch als tactisch niveau.

De dienstverlening is heel divers en breed, maar we kunnen ook worden ingeschakeld voor een second opinion indien u twijfelt over de keuze van uw eigen leverancier(s) en op zoek bent naar een betrouwbare, onafhankelijke beoordeling.

Meestal gaan we daarbij op de volgende manier te werk.

In een vrijblijvend oriënterend gesprek bespreken we samen met u uw specifieke bedrijfssituatie, de potentiele risico’s die u onderkend, maar ook kansen die u ziet en de waarde die Perfectionism IT daarbij kan leveren, waarmee de scope wordt bepaald van een eventuele opdrachtgunning.

Indien gewenst doen wij een voorstel voor een Statement of Work (SoW), waarin onder andere de scope van de advieswerkzaamheden wordt vastgelegd en de gewenste mate van detail van het advies. Vanzelfsprekend zullen we daarbij ook toetsen welke toegevoegde waarde toepassing van nieuwe technologieën en methodieken kunnen hebben voor uw organisatie. Ook zullen wij een schatting van de prijsopgave doen indien het gaat om een kort adviestraject. Ook een strippenkaart model, waarin u een vooraf bepaald aantal vragen kan voorleggen, behoort tot de mogelijkheden.

Op basis van het voorstel zullen we gezamenlijk bespreken of en wat eventuele vervolgstappen zullen zijn. Dit kan bijvoorbeeld een adviesrapport zijn waarin uw huidige situatie is beschreven, de gewenste situatie vanuit business perspectief en de transitie om daar te kunnen komen. Voor een langer durend samenwerkingsverband waarmee veelvuldig contact met uw organisatie is vereist, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een gedetailleerde beschrijving van uw huidige architectuur, de gewenste architectuur en de transitiearchitectuur of een begeleiding voor een ISO 27001 traject, zullen we een maatwerkoplossing afstemmen.

Typische aspecten als flexibiliteit, toekomstvastheid, schaalbaarheid, inpasbaarheid, beheerbaarheid, beschikbaarheid, configureerbaarheid en kostenefficiëntie zullen in het consultancytraject worden meegenomen.

Zonder hierbij uitputtend te willen zijn, kunnen we u onder andere van dienst zijn op de volgende aandachtsgebieden:
– Security architectuur;
– Risicomanagement;
– Security requirements;
– SOC / SIEM dienstverlening;
– Compliance: ISO27001, BIR/BIO, VIR, VIR-BI, VIR E&E, AVG, GDPR;
– ISMS & Security policy;
– Microsoft operating systemen, applicaties en werkplekken;
– Linux en diverse open source applicaties;
– Netwerktechnologieën (LAN / WAN);
– Cloud computing (o.a. Azure);
– Enterprise Architectuur;
– Big Data;
– Virtualisatie (server en netwerkvirtualisatie);
– Identity & Access Management;
– Internet Perimeter Security;
– Logging & Monitoring;
– Security Information and Event Management (SIEM);
– Public Key Infrastructuur (PKI);
– Endpoint Protectie & EDR;
– Backup & Disaster Recovery;
– Mail, Mobility & Collaboration;
– Management, control & Operations;
– Business Intelligence & Data Warehouse;
– Streaming Media;
– High Availability;
– Software Control & Distributie;
– Server Based Computing;
– Kantoorautomatisering;
– Networking (LAN/WAN);
– Hardware.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@perfectionism.nl.